Slovakya’nın başkenti Bratislava’dan Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Dertur Gruba ait olan Exim Kartago Tours Fischer Tur Operatörü ve Corendon Havayolları iş birliği ile ilk uçuş gerçekleşti. 178 yolcu, su takı seremonisi ve karanfillerle karşılandı.
Corendon Havayolları’na ait uçak, su takı seremonisi ile karşılanırken yolculara karanfil verildi. Karşılama törenine; Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın, Gazipaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Özdemir, ALTİD Başkanı Burhan Sili, TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Direktörü Ali Özgür Pehlivan, ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gökçe Aydoğan Ergün, Derturistik Alanya Bölge Müdürü Levent Danışman, Dertur Grup Doğu Avrupa Destinasyon Müdürü Dana Kabataş, Dertur Grup Doğu Avrupa Türkiye Müdürü Jakub Mecir, Dertur Grup Doğu Avrupa Kontrat Müdürleri Cihan Şeker ile Melek Özdemir katıldı.
6 BİN YOLCU TAŞINACAK
Slovakya'dan uçuşlar, Exim Kartago-Corendon Havayolları iş birliği ile 28 Eylül’e kadar her perşembe günü gerçekleşecek. Yaz sezonu boyunca toplam 36 ATM ile yapılacak uçuşlarda yaklaşık 6 bin yolcu taşınması bekleniyor.
AÇIKALIN: TEK DAVAMIZ ŞEHRİMİZ VE BÖLGEMİZDE TURİZMİ EN ÜST SEVİYEYE TAŞIMAK
Söz konusu ilk uçuşu tarihi bir gün olarak nitelendiren Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bütün kış boyunca fuar fuar dolaşıp onların buraya gelmesi konusunda yaptığımız tüm uğraşların sonucu olarak bugün hep birlikte büyük bir keyif yaşıyoruz. Biraz önce kaptan pilotla konuştuğum zaman karşılamadan dolayı çok memnun olduğunu söyledi. “Bu ikramlar olduğu sürece, bu güler yüzünüz olduğu sürece çok daha fazla Avrupa’dan buraya turist gelecektir.” dedi. Ben de kendisine bunu görmüyor musunuz başka yerlerde, dedim. O da, “Hayır hiçbir yerde bu kadar ilgi ve alaka, bu kadar ikramlar görmüyoruz.” dedi. Değerli müdürüme de bu hususta yakın ilgi ve alakasından dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Tek bir davamız var şehrimizde ve bölgemizde turizmimizi olabildiği kadar üst seviyeye taşımak.”