SPOR Haberleri
Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'da konuşan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, federasyon yönetimini ağır bir dille eleştirdi.

Hacıosmanoğlundan federasyon yönetimine ağır eleştiri

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu'da konuşan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, federasyon yönetimini ağır bir dille eleştirdi.
PAYLAŞ
A
Haberi Oku
TFF Olağan Genel Kurulu bugün Ankara'da gerçekleştirildi. 298 delegeden 217 delegenin katılımı ile gerçekleşen genel kurula Galatasaray başkanı Ünal Aysal ile Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım katılmazken, Beşiktaş'ın koltuğuna yeniden oturan Fikret Orman ile Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yanısıra diğer kulüp başkanları katıldı.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Temiz Türk futbolu istiyoruz. Sağır sultan duydu yaşananları, ben tapeleri okudum, insanlığımdan utanıyorum" dedi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Sorunlarımız var' diyoruz, toplanıyoruz, bir araya geliyoruz ama gerçekleri ortaya koymadığımız için çözemiyoruz" dedi.
Türk futbolunun yıllardan beri ahlak ve adalet sorunu olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, "Bunun için hiçbir şey yapmıyoruz. Yapmak isteyenler de gücünü ortaya koyup yapamıyor. Çünkü Türk futbolunu kendi çıkarı ve gazı için kullananlar etkin gelip her zaman adalet isteyen ve ahlak isteyen insanlar ezilmiş vaziyette kalıyor" diye konuştu.
 
"ÇOK BÜYÜK ÇIKAR VAR"
 
Kulüplerin Dernekler Yasası'na göre yönetildiğine dikkat çeken Hacıosmanoğlu, "Türkiye'de sadece futbol adına sosyal dernek yok, binlerce sosyal dernek var ama bu derneklerde görev yapan insanlara bakıldığında belli bir yaşa gelmiş, biraz da halka gönülden hizmet edenlerle dolu. Futbolda geniş kitlelere hitap eden bir sosyal dernek ama ne yazık ki genel kurullara bakıldığında insanların verdiği mücadeleyi görüyorsunuz. Çünkü çok büyük çıkar var" dedi.
Hacıosmanoğlu, Türk futboluna gerçek anlamda hizmet etmek isteyenlere seslenerek, şunları kaydetti: "Eğer ahlaklı ve adaletli Türk futboluna hizmet etmek istiyorsak, ne saha içini ve ne de saha dışını manipüle etmelerine izin vemememiz lazım. Biz yıllardan beri bunun mücadelesini veriyoruz. Zaten o mücadelemizden dolayı Trabzonspor başkanlığına seçtiler ama sadece Trabzonspor sevdalılarının değil namuslu Türk futbol paylaşlarının bizden çok büyük beklentisi var."
 
"FUTBOLU KİRLETEN EMEK HIRSIZLARININ KORKULU RÜYASI OLACAĞIZ"
 
"Futbolu kirleten, kendi çıkarı için kullanan emek hırsızlarının korkulu rüyası olacağız" diye konuşan Hacıosmanoğlu, "Bu sadece bizim sorunumuz değil. Eğer çocuklarımıza örnek olmak istiyorsak, gelecekte onlara temiz bir Türk futbolu bırakmak istiyorsak, camiaları tarafından seçilen başkanların o camiaların namusunu koruma adına Türk futboluna bu manada hizmet etmeleri gerekiyor" dedi.
 
"ŞUCU TARAFTARLARDA GÖRME LÜKSÜMÜZ YOK"
 
Hacıosmanoğlu, dün katıldığı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Çalıştayı"nı eleştirerek, ""Hangi kanunu çıkarırsanız çıkarın, hangi çalışmayı yaparsanız yapın suçu şiddet unsuru olarak taraftarlarda görme lüksünüz yok. Neden yok, hep söylüyoruz, Türk futbolunun ahlak ve adalet sorunu var. Nuri Albayrak döneminde başkan yardımcısı olarak seçildiğim zaman bütün taraftar gruplarını çağırdım. 'Türk futbolunun en masumları onlardır' diye inanıyorum" ifadelerini kullandı. Her kulübün taraftarları olduğunu ve bunların kulüplerden nemalanabileceğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "Ama Türk futboluna hizmet eden insanlar, futbolu kendi çıkarları için kullanıp milyarlarca dolar indirdikleri zaman taraftarlar fanatizm de yapacak. Çünkü pay istiyorlar" dedi.
 
"TAPELERİ OKUYORUM, İNSANLIĞIMDAN UTANIYORUM"
 
Dün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'la görüştüğünü belirten Hacıosmanoğlu, "Temiz futbol için yasalar çıkarıyoruz, çalıştayın çıkaracağı kanunlar ve mevzuatlar İnşallah Türk futboluna hizmet eder. 6222 sayılı yasa çıkardık, çıkaranlara minettarım, sonsuz teşekkür ediyorum. Dünyanın hiçbir yerinde görülmez, dünyanın en geri kalmış ülkesinde de olmaz. Çıkardığınız kanuna muhalefet eden hırsızlar yakalandıktan bu yasayı değiştirme önergesini gidip Meclis'e veren Kulüpler Birliği'nin, 18 takımın da vebali vardır. Eğer bir yasa çıkarıyorsanız onun arkasında duracaksınız, hele failleri yakalanmışken, yargılama sürerken yasayı değiştirmenin ahlakla bağdaşmadığını düşünüyorum. Evet, yasayı değiştirdik sonra uygulamaya geçtik. Temiz Türk futbolu istiyoruz. Sağır sultan duydu yaşananları, ben tapeleri okudum, insanlığımdan utanıyorum" açıklamasında bulundu.
Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: "Ben bizim elimizden şampiyonluğun sadece 2010-2011 sezonunda çalındığını söylemedim, yıllardan beri alışkanlık haline getirilmiş. Eğer biz namuslu Türk futbolunun paydaşları olarak adaletli, ahlaklı Türk futbolunu oluşturamazsak, bizim Türk futboluna hiçbir şekilde hizmet etmemizin bir anlamı yok."

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum