GÜNCEL Haberleri
MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ SONA ERDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 18'incisi gerçekleşen Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin kapanış konserine katıldı.

MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ SONA ERDİ
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Festival, Türkiye'de New Age müziğin uluslararası platformda temsilcisi olan Can Atilla’s’ ve solist olarak ona eşlik eden TRT Ankara Radyosu Sanatçısı soprano Elif Gökalp’in muhteşem performansı ile son buldu.

Festivalin kapanış gününde sahneye çıkan Can Atilla’s Masiva Grubu sergilediği görsel ve işitsel performans ile izleyenleri büyüledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ona solist olarak eşlik eden soprano Elif Gökalp, büyüleyici sesi ile dinleyenleri kendine hayran bıraktı.

Başkan Seçer, “Sanatsever bir belediye başkanı olarak size her türlü desteği vereceğim”

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kapanış konserine Başkan Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte katıldı.

Konser sonrası, Başkan Seçer ile ilerleyen yıllarda da müzik festivaline destek sözü isteyen festivalin Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı arasında bir sohbet gerçekleşti. Başkan Seçer, destek için söz isteyen Selma Yağacı’ya sanata her türlü desteği vereceklerine dair söz vererek “Böyle günlerde beraber olmak güzel. Mersin’i daha güzel noktalara getirmek için uğraş vereceğiz. Sanatsever bir Belediye Başkanı olarak sizlere her türlü desteği verip, bütçeler ayırmak için gayret edeceğiz. Yüzeysel söz vermedim. Çok derinlemesine bir söz veriyorum” dedi.

“Biz bu şehre umut olarak geldik”

Festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, farklı alanlarda çok değerli sanatçılarla buluştuklarını ifade etti ve “Müzik festivalimiz gayet güzel başladı. Güzel bir etkinlik oldu. İnşallah gelecek yıllarda çok daha güzel olacak. Birlikten güç doğuyor. Biz yeni bir umut olarak geldik, onun da farkındayız. Bu umut şehre, müziğe, sanata, kültürel faaliyetlere yansıyacak. Şehre dair, insana dair güzellikler neyse umut ona yansıyacak. Bunun için her zaman yanınızda olacağız” ifadelerine yer verdi.

Selma Yağcı, “Başkan Seçer’in desteği beni heyecanlandırıyor”

Değişim yaşamın tadıdır diyen Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ise yeni belediye başkanlarını görünce heyecanlandığını ifade etti. Başkan Seçer’den sonraki festivaller için destek sözü alan Yağcı, “Beraber yapılan şeyler çok değerli oluyor. Hiç kimse önemli şeyleri tek başına yapamaz. Lütfen ben kelimesini unutalım, ‘Biz’ diyelim. Amacımız halkımıza müzik sunmak. İnsanların ilgi alanlarına göre farklı müzik türleri ile buluşturmaya çalıştık. Artık bu yıl farklı bir dönem. Hayatımda ilk defa kültür ve sanata sonuna kadar önem vereceğim diyen bir Büyükşehir Belediye Başkanım var. Bu beni müthiş heyecanlandırıyor. Geceleri heyecandan uykum kaçıyor. Seneye de kıymetli sanatçılarımızı getireceğiz” şeklinde konuştu.

Hem görsel hem işitsel şov

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konserde, müziğin yanı sıra sahne arkasında yer alan görsel şov da izleyenleri kendine hayran bıraktı. Can Atilla’s ve grubu konserde İdea, Yunusname, Aşk-ı Hürrem (vokal), Esir Pazarı, Yıldızların Kulesi Galata (vokal), Hazerfen Semada, Justinyen, Leb-i Derya, Od, Rumeli Hisarının Yapılışı, Sırlı Gemiler, Sultanlar Aşkına (vokal), Şems Tutulması, Vivaldi İstanbul'da ve Sarajevo Nights, eserlerini seslendirdi.

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum