GÜNCEL Haberleri
Kaliteli ürün ve hizmet ile 33 yıldır markayız...

Konya'nın önde gelen en köklü şirketlerinden biri olan ve geçmişte olduğu gibi bugün de müşterilerine kalite ve güveni sunan, yeni yatırımlarıyla büyümede hızı kesmeyen Korkmaz Group firmasını Gülvezir Korkmaz ile konuştuk. Yeni yatırımlarından bahseden Gülvezir Bey, projeleri ve yatırımları hakkında bilinmeyenleri bizlerle paylaştı.

Kaliteli ürün ve hizmet ile 33 yıldır markayız...
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Konya’da sevilen ve tanınan bir işadamısınız. Sizi tanımayanlar için kendinizi tanıtır mısınız?

1974 Kulu/Kozanlı doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. Evliyim ve 2 kızım var. Aile olarak 1980 yılından beri Konya’da yaşıyoruz.

Korkmaz Group’un kuruluşu ve kısa tarihçesinden bahsedebilir misiniz?

Korkmaz Group, Korkmaz Beton’la beraber şirketimizin tescilli markasıdır. Asıl ana şirketimiz Arslan Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’dir. 1988 yılında kurulan firmamızın bu sene 33. yılıdır. Konya’nın eski ve köklü şirketlerinden biridir.

İş alanlarınız neler?

1988 yılından beri hazır beton sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Şuanda Korkmaz Group çatısı altında; Konya/ Merkez, Konya/ Hadim-Taşkent, Konya/ Çumra, Mersin/ Anamur, Antalya / Gazipaşa, Antalya/ Alanya olmak üzere 6 tane hazır beton tesisimiz ile faaliyet göstermekteyiz. İnsanlar firmamızı piyasada Korkmaz Group olarak değil Korkmaz Beton olarak bilirler. Bunun sebebi bugüne kadar Korkmaz Beton olarak daha aktif işler yapmamız ve betonun bizim ana lokomotifimiz işimiz olmasıdır. Şuanda firma olarak yeni yatırımlarla başka faaliyet alanlarında güzel ve başarılı işler yaptığımız için Korkmaz Group firmamızı da ön plana çıkarmak için çalışıyoruz. Bu faaliyet alanlarımızdaki en büyük yatırımımız Güneş Enerji Santrali. Şu anda şirketimiz bünyesinde 8 MW kapsayan enerji santralimiz mevcut.  

Mesleğe başladığınız ilk yılları düşünecek olursanız sizdeki ve mesleğinizdeki değişimlerle ilgili neler söylersiniz?

Biz mesleğe ilk başladığımız yıllarda hazır beton teknolojisi kolaylığı yoktu. Torba çimento ilkel şartlarda hazırlanıp, binaların taşıyıcı betonları üretilerek inşaatlar yapılıyordu. Hazır beton teknolojisi günümüz de çok iyi durumda. Şuanda teknolojinin gelişmesiyle bizlerde en son sistem araçlarla, en son sistem laboratuvarlarda en kaliteli betonu üreterek yerine teslim diyoruz.  Eskiye göre beton kalitesi de arttı bu sayede inşaatların taşıyıcı sistemlerinde ki kalitesi de arttı.

Türkiye’de ve Konya’da beton sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye’de ve Konya’da yoğun, kaliteli ve hızlı bir çalışma gerçekleştirdik. Yalnız 2019 yılında yaşamış olduğumuz küresel ekonomiden dolayı ülkemizde daralmalar oldu ve yapılan yatırımlarda azalmalar mevcut. Ülkemizin bu durumları da en kısa sürede atlatacağına sektörün hızlanıp eski gücüne döneceğine inanıyorum.

Herkes şuanda ayağını yorganına göre uzatmanın hatta o yorganın içine çekmenin derdinde. Özel sektörde yatırımlar yavaşladı, devlette bu dönemde çok fazla yatırım yapmamakta. Elbette bu durum geçici bir süreci kapsıyor ve yakın zamanda sektörün önünün açılacağını kanaatindeyim. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Beyefendi Konyalı olduğu için Konya’ya gerçekten çok değer veriyor. Bu yüzden Konya’da yeni yatırımlar yapılacağını ve bu yatırımlarla sektöre canlılık geleceğini düşünüyorum.

 

“Korkmaz Hazır Beton olarak bir inşaatın taşıyıcısıyız”

 

Faaliyet gösterdiğiniz sektörlerin zorluklarından bahseder misiniz? Ne gibi önlemler alıyorsunuz ve bu konuda önerileriniz neler?

Toplumlarda oluşan algılar aslında sektörlerin karşılaşmış oldukları en büyük problemlerden bir tanesidir. Hazır beton işi yapan firmalar için “Allah’ın taşını toprağını getirip satıyorsunuz” algısı mevcut. Oysaki hazır beton sektörü zor ve meşakkatli bir iş olmasının yanında çimentosundan tutunda elemanına kadar birçok zorlukla karşı karşıyayız. Mesai saatleri dışında ve gece çalışacak eleman bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz.

Hazır beton yapan her firma şehrin her noktasına girmek zorundadır. Bizim işimiz bu çünkü. Koca koca araçlar 7/24 saat trafiğin içinde var olmak ve işleri tamamlamak zorunda. Konya’da Mevlana Müzesi yakınlarında otel yapılıyor beton veriyoruz. Zafer’in göbeğine yurt, dershane yapılıyor beton veriyoruz. Son zamanlarda şehir merkezlerindeki eski binalar yıkılıp yerlerine yeni binalar yapılıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında olan bu alanlara beton verdiğimiz için mecburen trafiğin içinde büyük araçlarla olmak zorundayız. Bu konuda insanlardan anlayışlı düşünmelerini ve davranmaları bekliyoruz.

Beton dökülürken ve döküldükten sonra her noktaya dikkat edilmesi gereken bir sektördür. Hazır beton binanın taşıyıcı sistemi olduğu için çok iyi korunması ve yapılan binanın iskelet sisteminin çok iyi bir kalitede olması gerekmektedir. Şayet iskeleti iyi olmayan binanın dışını siz ne kadar süslerseniz süsleyin hiçbir şey ifade etmez. Kemik sisteminin çok iyi olması gerektiği için bizlerde diyoruz ki “Korkmaz Hazır Beton olarak bir inşaatın taşıyıcısıyız”

 

2019 yılı sizin için nasıl geçti? 2020 yılından beklentileriniz neler?

“Görünen köy kılavuz istemez” sözüyle cümlelerime başlamak istiyorum. 2019 yılını Türkiye ve bizler için imtihan yılı olarak görüyorum. 2017 ve 2018 yılındaki rakamları 2019 yılında yakalayamadık. 2020 yılında da her sene olduğu gibi var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Korkmaz Group’u diğer firmalarından ayıran en belirgin özellikler sizce neler?

Korkmaz Group olarak özellikle Korkmaz Beton markası 2006 yılından beri bize ait olan şirketin tescilli markasıdır.  Korkmaz Group’unda tescilini alarak faaliyet alanını geliştirdik. Elbette ki hazır beton firmamızın olmazsa olmazıdır. Korkmaz Group olarak yeni yatırımlarımız var;

  • Güneş enerjisi ile ilgili ciddi yatırımlar yaptık.
  • Şuanda yenilenebilir enerji olarak yatırımlarımız var ve bu yatırımlarımız devam edecek.
  • Firma olarak her yere dökme ve torba çimento satışlarımız mevcut.
  • İnşaat sektöründe Yaşamkent, Yaşamkent Class, Yaşamkent Plus, Yaşamkent Kanyon projeleri ile devam etmekteyiz. Elbette inşaat sektöründe de sürprizlerimiz olacak.
  • 2018 yılı Mayıs ayında faaliyete geçen İç Anadolu Bölgesinin en büyük kırma taş tesisi bize ait. Hem kendi kırma taşımızı üretiyoruz hem de piyasaya pazarlıyoruz.

 

Faaliyet alanlarımız ve sektördeki başarılarımız sayesinde var olmaya, var oldukça da korkmadan yeni yatırımlar yapmaya devam etmekteyiz. Bu yüzden biz Korkmaz Gruop’uz…

 

Yapmış olduğunuz projeler hakkında bilgi verir misiniz? Bekleyen yeni projeleriniz var mı?

Korkmaz Group olarak inşaat projelerinde yer almaya devam ediyoruz.  Bu sene için yeni ve güzel inşaat projelerimiz var. 2009 yılında Yaşamkent serüveni ile başlayan serüvenimiz devam etmekte. Konut ve iş merkezi olarak projelerimiz mevcut. Ayrıca yurt ve otel projelerimiz var. Yatırımlarımıza ve yeni projelerimize her şartta ve koşulda devam etmekteyiz.

Ülkemizde inşaat sektörü hakkında neler söylemek istersiniz?

İnşaat sektörü ülkemizde önü her daim açık sektörlerden bir tanesidir. Şuan da geçici süreli bir daralma yaşansa da genç bir nüfusa sahip olan yatırım yapan ve büyüyen bir ülkeyiz. Gelecekte inşaat sektörünün Türkiye’de çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Kentsel dönüşüm kapsamında eski binaların yıkılarak yerlerine yeni binalar yapılmasından dolayı ülkemizde inşaat sektörü bitmez.

Enerji ve madencilik sektörlerinde de çalışmalarınız mevcut. Bu alanlarda piyasa için neler söylemek istersiniz? Bu sektörlerde Korkmaz Group’un yeri ve öneminden bahseder misiniz?

Madencilik sektöründe bizim hazır beton sektöründe kullanmış olduğumuz en önemli argüman olan  agrega kırma taş kaliteyi arttıran yada düşüren en önemli maddedir. Kalitemizi düşürmemek ve stabil kalmasını sağlamak için Korkmaz Group bünyesinde yeni bir agrega tesisi kurduk. Kurduğumuz bu tesis şuanda İç Anadolu Bölgesinin en büyük tesisi olma özelliğine sahip. Günde 10 bin ton kapasiteli fakat piyasadaki durgunluktan dolayı şuanda bu kapasitenin tamamını kullanmıyoruz.

Enerjiyle alakalı olarak da firmamız son 2 yıldır enerji sektöründe özellikle güneş enerjisi üzerine ciddi yatırımlar yaptı. Hem ülkemiz için hem de bizim için faydalı olacak yatırımlar olduğunu düşünmekteyim. Yenilenebilir enerji olarak Nevşehir bölgesinde ve kendi köyümüz olan Kulu/Doğutepe köyünde firmamıza ait güneş enerji santralleri mevcut. Yeni güneş enerjisi yatırımlarımız olacak, konuyla alakalı görüşmelerimiz devam etmekte. Enerjiyle alakalı yeni bir firmayız fakat enerjide de ciddi yatırımlar peşindeyiz.

Enerji sektörüne hangi alanlarda katkı sağlıyorsunuz?

Güneş enerji santrallerimiz var. İlk defa bu haberi size söylüyorum sadece güneş enerjisi değil rüzgâr enerjisi ile ilgili de şirketimizin çalışmaları mevcut. Önümüzdeki günlerde rüzgar enerjisi santrali işini de Korkmaz Group bünyesine katmak için çabalıyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz devam etmekte. Korkmaz Group ailesi olarak enerji sektöründe özellikle güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, hidroelektrik enerji santrallerine firma olarak yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Korkmaz Group olarak aile şirketiyiz. Babam Kemal Korkmaz, kardeşim Sıtkı Korkmaz ve ben sırt sırta verdik ve Korkmaz Group markasını daha yukarılara taşımak, istihdam yaratmak, vatana, millete ve memlekete faydalı olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Amatör ruhla profesyonel çalışan bir firmayız. Kalitemizden ödün vermeden şirketimizi daha ileriye nasıl taşırız, vatanımıza milletimize nasıl daha fazla faydalı oluruz bunun derdindeyiz. 

 

 

 

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum