GÜNCEL Haberleri
Kaliteli Yaşam, Eşittir Spor…

Spora adanan bir hayat ve elde edilen sayısız başarı ile yola çıkan, Konya’da sizlere ve çocuklarınıza sporu sevdirecek, deneyimli kadrosu ile göz dolduran bunun yanında konforu ve hijyeni bir arada sunan CROSSACTİON KİDS’ı sahibi Birsen İVGEN ile konuştuk. Sporu hayatının bir parçası olarak gören ve her anında sporla iç içe olan, elde etmiş olduğu deneyimlerini en güzel şekilde bizlerle paylaşan Birsen Hanım “insanların yaşam boyu sürdürebilecekleri en güzel alışkanlığın spor olduğunu bu spor alışkanlığının da doğru spor okulunda, doğru eğitmen kadrosu ile kazanılabileceğini” dile getirdi.

Kaliteli Yaşam, Eşittir Spor…
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Crossaction Kids Sahibi
BiRSEN iVGEN 

 

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız? 
Kendimi kişisel becerileri gelişmiş, takım çalışmalarına önem veren, liderlik ruhuna sahip, disiplinler arası çalışmaları önemseyen, spor ve akademik eğitimde fiziksel ve ruhsal gelişimin paralel gittiğine inanan ve bu inançla çocuklara gerekli ilgi ve alakayı gösteren temeli SEVGİ olan profesyonel bir eğitimci olarak tanımlıyorum. Yenilikçi fikirlerim ve çocuklara olan sevgimle spor ve eğitim alanında Kurumsal bir spor okuluyla Konya’da birçok kitleye faydalı olacağımızı düşünüyorum.

Küçük yaşta Ankara’da takım sporlarından Hentbol branşıyla spor ile ilişkim başlamıştır. Okul takımlarında, kulüp takımlarında ve Lig’de sporcu ve takım kaptanı olarak dolu dolu geçen bir sporcu geçmişinin üzerine, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğini ekleyerek, Lig Takımı Antrenörlüğü ve üzerine İngiltere’de geçen spor öğretmenliği ve dil eğitimi deneyimlerim oldu. Eğitim sistemi Türkiye’nin ve Avrupa’nın sayılı okulları arasına giren kurumsal özel okullardan birinde öğretmenlik hayatına başlayarak geleceğimiz olan pırıl pırıl çocuklarla en kolay dil olan spor ile buluşma ve deneyimlerimi aktarma şansını buldum. Bütün bilgi ve donanımımı aktarmamın üzerinden tam 21 yıl geçti. Bu zaman zarfı içerisinde Hentbol, Kayak, Masa Tenisi, Ritmik jimnastik, Jimnastik, Step-Aerobic, Yüzme, İzcilik, Dans branşlarında uzmanlaşarak bu branşlar üzerinde çalışmalar gerçekleştirdim. TEMA Gönüllü üye, İzcilik Gönüllü Liderlik, Uluslararası Gençlik Ödülü Derneği Gönüllü Ödül Liderlik, Sosyal sorumluluk projelerinde koordinatör, 3-16 yaş Çocuklarda Postür ve Hareketlilik Eğitiminde Uzmanlık, Oyun terapisti, Akıl ve Zeka Oyunları Eğitmeni, Gezi İnceleme Kolu Başkanlığında aktif çalışma göstererek; 19 Başarı belgesi, 14 Teşekkür Belgesi, 11 spor eğitim sertifika programı belgesi alarak hiç ara vermeden CROSSACTİON ACADEMY ‘de görevimi yapmaya devam ediyorum.

Şuan sahibi olduğunuz CROSSACTİON KİDS ne zaman ve nasıl hayata geçti?
Bulunduğumuz ilde spor ve sosyal aktivite adına yapmak istediğim proje velilerin ve çocukların beklentilerini karşılayacak, en kıymetlilerini bizlere güvenle teslim edebilecekleri bir spor okulu oluşturmaktı. 1 Mart 2018 itibariyle kayıt almaya başladık. 5 Mayıs 2018’de spor, siyaset, sanat, kültür, eğitim, ticaret, basın, saygı değer velilerimiz ve çocuklarımız ve çok kıymetli misafirlerimizle T.C Gençlik Ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Mehmet Baykan Beyefendinin destekleyici konuşmasıyla resmi açılışımızı yaptık.

Eğitim faaliyetleriniz hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz?
“Kaliteli bir yaşam için kaliteli ve doğru hareket” den yola çıkarak günümüzün en büyük problemi olan aşırı kilo ve obeziteye karşı bir akım olan CROSSACTİON EGZERSİZ EĞİTİM PROGRAMI çocuklarımızı ve yetişkinleri harekete geçirecek yaşam boyu sürdürecekleri en güzel alışkanlığı doğru spor okulunda, doğru eğitmen kadrosu ile bizimle kazanacaklardır.
Her çocuk ve yetişkin spor yapmak zorunda değildir. Hareket etmek için ilk adım egzersizdir!

Bütün spor branşlarının alt yapısında egzersiz vardır. Çocuklarınızın doğru kas ve iskelet sistemi gelişimi için egzersiz yapma alışkanlığını 3 yaştan itibaren kazandıran en doğru bedensel eğitim programıdır. Her yaş grubuna hitap eden egzersizlerimiz sayesinde ömür boyu sağlıklı bir yaşamın kapılarını çocuklarımıza ve yetişkinlere açıyoruz.

CROSSACTİON EGZERSİZ EĞİTİM PROGRAMI’nın dışında, sosyal sorumluluk projesi olarak İngilizce Spor Eğitimi, Yaratıcılık Merkezimiz, Lego ve Akıl Zekâ Oyunları, Okul ve Grup Etkinlikleri, Yaş Günü Partileri, Cimnastik, Yüzme, Tenis, Step-Aerobic, Zumba, Kids Zumba, Boks, Kick Boks, Muay Thai, Pilates, Fitnes, Reformer, Pt, Kilo Alma, Kilo Verme, Yarım ve Tam Zamanlı Yaz Okulu Programları Aktif olarak 1 yıldır devam ediyor.

Spor yaparken insanların yeme içme alışkanlığı nasıl olması gerekiyor? Nasıl beslenmeleri gerekli bu konuda ne önerirsiniz?
İster maraton koşun, ister fitnes yapın, ister pilates yapın, istersiniz sadece yürüyüş… Hangi sporu yaparsanız yapın, spordan maksimum faydayı sağlamak için sağlıklı beslenmelisiniz!

Spor yaparken daha çok su içmelisiniz. Çünkü spor yaparken terle birlikte kaybolan sıvıyı yerine koymak kas kütlenizi korumanıza yardımcı olur. Günde 8- 15 bardak ( 1.5- 3 litre) su tüketimi ideal fakat ağır egzersiz ve sıcak havalarda ihtiyaca göre daha fazla su içmelisiniz.

Spor yaparken karbonhidrat ihtiyacı doğar. Beslenmenizde karbonhidratların çoğunu kompleks karbonhidratlardan; tahıllar ve nişastalı sebzelerden sağlamalısınız. Meyve ve sütten de basit karbonhidrat, şeker ihtiyacını karşılamanız en sağlıklısı.

Spor yaparken protein ihtiyacını kaliteli kaynaklardan sağlamalısınız! Proteinler kaslarınızı korumak ve onarmak için gerekli besin elementleridir. Spor yaparken temel protein ihtiyacınızı, et ve et yemekleri, yumurta, süt ve süt ürünlerinden karşılamalısınız.

Spora başlayıp süreklilik sağlamak birçok insanın sorunu gibi görünüyor? Sporun içinde olan biri olarak bu konuda neler söylersiniz önerileriniz nelerdir?
Öncelikle kimseyi kendimizle kıyaslamamamız gerekiyor. Şunu unutmayın! Vücut tipleri farklı farklıdır. Bu yüzden hiç kimseyle kendimizi kıyaslamayalım... Kendime inanıyorum. Yapabilirim, yapacağım demek gerekiyor.1 ay ya da 2 haftada bir kendinizi ödüllendirin. Ödülün ne olduğu size kalmış.Kendini fazla zorlamamalısın! Kendini asla zorlama. Bilinçsiz ağırlık kaldırmanın senin kaslarına bir faydası olmaz. Önemli olan yapabileceğin kadar ağırlığın altına girmektir. Spor sabır ister bunu unutmamak gerekir. 

İnsanların spor salonu seçerken ve spor yaparken nelere dikkat etmeleri gerekmektedir?
Hijyen önemlidir. Spor salonunu ve içerideki aletleri sizin dışınızda çok sayıda kişi kullanıyor. Bu bakımdan aletlerin, zeminin, kapı, pencere ve aslında baştan aşağı tüm spor salonunun temizliği çok önemlidir.

Salondaki ekipmanların kalitesi ve sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek çeşitlilikte olması önem arz eder.

Spor salonundan memnun olmamanız ya da bir aksilik dolayısıyla devam edememeniz durumunda üyeliğinizi kolayca iptal edebilme lüksünüzün olması önemlidir.

Spor salonunuz eğlenceli etkinlikler ve olanaklar sunmalı. Örneğin; antrenmanlar hep aynı yerde, aynı tarzda ve aynı müzikle yapılmamalı. Motivasyon için çok önemli.

Bireysel çalışma ve egzersiz programlarının yanında, spor salonunun grup etkinliklerine de yer veriyor olması önemlidir. Örneğin haftada bir gün belli saatler arasında grup etkinliğine katılmak, sizin motivasyonunuzu artıracak, sizi spor salonuna bir kez daha bağlayacaktır. Ayrıca bu tür etkinlikler sosyalleşme olanağınızı da artıracağı için ekstra eğlenceli olabilir.

Spora yeni başladıysanız ve spor salonu seçmeye çalışıyorsanız, işte bu durumda salondaki eğitmenlerin, spor akademisyenlerinin profili çok büyük önem arz ediyor. Sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak en iyi programı size sunacak tecrübeli eğitmenlerle daha kısa sürede daha uzun yol almanız mümkün.

Salonunun her gün açık olması ve özellikle sizin işten çıktıktan sonra biraz dinlenip gidebileceğiniz saatlerde açık olması önemlidir.

Spor salonunun üye profili çok önemli.

Spor salonunun konumu çok önemli. Yoğun iş temposunda yolda çok zaman kaybetmeden ulaşabileceğiniz lokasyonda olmalı.

Ve son olarak güvenli, sıcak, güler yüzlü karşılanan, rahat bir ortam olması önem arz eder.

Kısıtlı zamanı olan insanlara spor konusunda neler önerirsiniz?
Spor salonuna düzenli olarak gidebilmek her zaman kolay olmayabiliyor. Gün boyu yapılan işler, stres, toplantılar derken günün tüm yorgunluğu kaplamışken bedeni, akşam bir de spora gitmek çoğu kişi için zulüm olabiliyor. Egzersizi sadece sağlıklı kalmak için yapanlar için spor yapma sıklığı minimum miktarı haftada üç gün günde minimum 30 dakikadır. En iyi ihtimalle evde egzersiz veya hafif tempolu yürüyüş önerilebilir.

İnsanlar kendilerine uygun sporu nasıl seçebilir? Bu konuda nasıl destek veriyorsunuz salonunuzu seçenlere? 
İnsanlar spor branşı seçmeden, kendi vücut anatomilerini iyi tanımalılar. Bazen vücut yapılarına uygun olmayan branşlar olumsuz sonuçlar doğurabilir. Mutlaka uzman bir eğitmenden hem kendileri hem de çocukları için destek almalıdırlar. Biz spor kulübü olarak bu donanıma sahibiz. Bizi tercih eden üyelerimize vücut yapılarına uygun programlar yazarak en az üç ay eğitmenlerimizin gözetiminde çalışarak hedefe yönelik branşlara yönlendirme yapabiliriz.

Sizin Konya’da diğer salonlardan farkınız nedir?
Düşünsenize; fiziksel gelişim ve mental gelişimi kombinleyeceksin ve aileler spor okulumuza geldiğinde rahatça çocuklarımızı bekleyecekleri küçük bir kitaplığa sahip, sıcak soğuk ikramların bulunduğu cafe alanında soluklanabilecekler. Bunun yanısıra derslerimizde de sık sık kullandığımız büyük bir yeşil alan içerisinde ahşap istasyonların bulunduğu, gurupların sadece 8 kişiden oluştuğu, kış bahçesi ve yaz verandası olan, 10 araçlık açık otoparka sahip, antrenörlerimiz ve şahsım branşlarımızda uzman ilk yardım eğitimlerini tamamlamış, hem yetişkin hem çocuk aynı anda spor yapabileceği 4 ayrı alana sahip, fizik tedavi uzmanı ve fizyoterapist ile koordineli çalışan, derslerin aynı anda İngilizce uygulamalı yapıldığı,16 kamera ile takip edilen 15 personelle kadrolu aktif çalışan, sağlıklı yaşam ve beslenme unsurları ile yakından ilgilenip bilgilendirme yapılan, eğlenceli ve güvenli ekipmanların olduğu, uluslararası standartlarda güvenli ve keyifli bir eğitimin yapıldığı, çocukların ve üyelerimizin tüm ihtiyaçlarını düşünerek tasarlanmış, aile işbirliğinin yapıldığı bir spor okuluyuz. Bence diğer spor okullarından bir değil birçok farkımız var…

Kişiye özel programlar hazırlıyor musunuz? Bu konuda nasıl destek alabilirler sizden?
Size standart bir program hazırlanmışsa paranızı çöpe atmışsınız demektir. Çünkü internet ortamında sayısız egzersiz programı bulabilirsiniz.

İster uzaktan eğitim olsun, ister personal trainer dediğimiz birebir eğitim olsun programı yazan kişinin, vücudunuzu görüp analiz etmesi gerekir. Sağlık sorunları sebebiyle neredeyse her insanın vücut yapısı birbirinden farklıdır. Bu durumu göz önüne alarak size özel programınızı oluşturulması gerekir.

Yani size özel yazılan programın neye göre oluşturulduğunu sorgulamalısınız. Bizim salonumuzda üyemizin ölçümleri yapılarak kişiye özel program yazılır ve takip edilir.

Sizce spor konusunda yapılan yanlışlar nelerdir?
Çok fazla spor yaptığınız halde hayalini kurduğunuz vücuda ulaşamıyor musunuz? Eğer uzun uğraşlarınızın hepsi sonuçsuz kalıyorsa bir şeyleri yanlış ya da eksik yapıyorsunuz demektir. Dengeli beslenmemek, hep aynı tempoda ilerlemek, egzersizi farklılaştırmamak, yalnızca kardiyo çalışmak, çabuk umutsuzluğa kapılmak, yediklerinize dikkat etmemek, aynı rutinde ilerlemek, kalori yakımını saymak, çok fazla mekik çekmek, iyi beslenmemek gibi sık yapılan yanlışlar sayabiliriz.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Her insanın hayatta kendisi için belirlediği sınırlar vardır. Önemli olan bu sınırları geniş tutabilmeyi bilmektir. Bende yıllardır tecrübe ettiğim antrenörlük, sporculuk ve özel okul deneyimimi öğretmenlik sınırlarımın dışında liderlik, sorumluluk, kolay iletişim, sabırlı olma ve çözüm üretebilme özelliklerimle temelinde sevgi olan kurumsal bir işleyişe sahip CROSSACTİON ACADEMY’yi Konya’da hayata geçirerek hareket eğitimine faklı bir boyut kazandırdığımı düşünüyorum. Bizi tercih eden minik ve yetişkin üyelerimizin kurumumuzda mutlu olacaklarına ve etkinliklerin her anından keyif
alacaklarına inanıyorum.

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum