SPOR Haberleri
Ünal Aysal: Bu bir darbedir!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı bu karara ilk tepki Galatasaray'dan geldi.

Ünal Aysal: Bu bir darbedir!
PAYLAŞ
A
Haberi Oku
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, kulübün 22 Haziran Cumartesi günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı öncesi ziyaret ettiği Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nde (GSYİAD) gündemdeki bazı konulara ilişkin açıklamalar yaptı.
 
Derneğin Levent'te bulunan ofisinde gerçekleşen ziyarette konuşma yapan Aysal, seçimle ilgili, "Yeniliklere ayak uydurmak için kendimizi değiştirmek zorundayız. Bazı arkadaşlarımızla fikir ayrılıklarına düştük. Bunun üzerine böyle bir karar aldık. Kesinlikle sürpriz bir karar değildi. Herkes emin olabilir ki, önümüzdeki sene başarılarımızla geçtiğimiz iki senenin arkasına düşmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2013-2014 sezonunda uygulamasına karar verdiği yabancı oyuncu kontenjanını eleştiren Aysal, "Kesinlikle bilinçli bir karar değil. Türk sporunun zararına çalışacak bir karardır. Hiçbir kulüp tribünde oturtmak için 4 yabancı alamaz. Bu israf edilmiş bir paradır. Türk kulüplerinin yurt dışındaki alacağı başarılar için vurulmuş ciddi bir darbedir. Böyle bir kararın bilinçli alındığını düşünmüyorum. Yöneticiler ya yanlış yönlendirildiler ya da kasıtlıydılar" diye konuştu.
 
Yabancı kontenjanının sınırlandırılmasının politik bir karar olduğunu iddia eden Aysal, "Türk futboluna bu karar büyük zarar verecek. Başarımız yurt dışında sıfırlanacak. Bu karar değişmezse bu kararı verenler değişecektir. Bunu da herkesin bilmesi ve kabul etmesi gerektiğini söyleyebilirim" şeklinde konuştu.
"BENİ İLGİLENDİREN TEK ŞEY GALATASARAY"
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin kendilerine herhangi bir zarar vereceğini düşünmediklerini aktaran Aysal, şunları kaydetti:
"Beni şu anda ilgilendiren tek şey; Galatasaray bu işten zarar görür mü görmez mi  Diğer kulüplerin kendilerini savunacak mutlaka stratejileri var. Bunlar Türkiye'nin büyük kulüpleri. Bundan bir endişem de yok. İnşallah hiçbir şey olmaz. Bizim bu işlerden endişelenmemiz için hiçbir neden yok. Bizden önceki dönemdeki arkadaşlarımızın da bu işlerle bir alakası olmamış. Bizim hiç olmadı. Son derece dikkatli davrandık. Ne bizim bu durumdan bir menfaatimiz olurne de başımıza bir felaket gelir."
 
"BEŞİKTAŞ İLE STAT KONUSUNU EN SON 7-8  AY ÖNCE KONUŞTUK"
 
"Beşiktaş önümüzdeki sezon maçların yarısını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yarısını da Türk Telekom Arena'da oynamak isterse ne yaparsınız " sorusuna Aysal, siyah-beyazlı kulübün yönetiminden böyle bir talep gelmediğini ifade etti.
 
Aysal, Beşiktaş Kulübü ile yaklaşık 7-8 ay önce stat konusunda bir görüşme yaptıklarını ve daha sonra kendilerine herhangi bir teklif gelmediğini vurgulayarak, "Bu konudaki teknik sıkıntılarımızı, böyle bir imkanın maalesef oluşmayacağını söylemiştik. Bize böyle bir teklif de gelmedi. Geldiği vakit yeni yönetimimizle oturup konuşuruz. Bugün bir fikir verme yetkisine sahip değilim" diye görüş belirtti.
 
"DAYANILMAZ BİR TEKLİF GELİRSE KABUL EDEBİLİRİZ"
 
Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Aysal, bir üyenin "Seçimden sonra yeni çilekler alacak mısınız " sorusuna, şu yanıtı verdi:
"Eylül ayına kadar transfer süremiz devam ediyor. Takımımız son 2 senede epey ciddi değişikliklere uğradı. Stoper de aldık. Ujfalusi'nin boşalttığı yere çok iyi bir stoper geldi. Bizim açık olan bölgelerimiz belli. Melo'nun yerini doldurmamız ya da Melo'nun geri dönmesi lazım. Hocamız isterse bir de kanat oyuncusu alırız. Bunun dışında iyi bir takımımız var. Bir veya iki oyuncumuza dayanamayacağımız bir rakam önerilirse o pozisyonları da doldurabiliriz."
 
Aysal, üyelere kurumsallaşma ve tesisleşmeyle ilgili bilgiler vererek konuşmasını bitirdi.
 
Aysal'ın ziyareti sırasında Galatasaray'ın bu sezon futbol ve basketbolda kazandığı kupalar da derneğe getirildi.

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum