DÜNYA Haberleri
Kerry: Rusya İle Suriye Konusunda Anlaştık

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile Suriye konusunda temel ilkeler noktasında anlaşma sağlandığını açıkladı.

Kerry: Rusya İle Suriye Konusunda Anlaştık
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Rusya'yla Suriye konusunda temel ilkelerde anlaştık, ancak sonuca dair görüş ayrılıklarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu. Rus mevkidaşı Lavrov'la yarın bir araya geleceğini söyleyen Kerry, "Zaman, birlik olup Suriye krizinden çıkış yolu bulma zamanıdır" dedi.

Reuters'ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı, MSNBC'ye yaptığı açıklamada, "Rusya ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a varil bombalarının kullanımının durdurulması konusunda baskı yapılması meselesi de görüşüldü" ifadesini kullandı ve "Bu, muhtemelen ABD'nin yapacağı bir şey karşılığında" dedi.

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Russia Today'e yaptığı açıklamalarda ABD ve IŞİD karşıtı koalisyonun geçmişin hatalarından ders alması gerektiğini belirtti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama'nın dünkü ikili görüşmesini değerlendirdi. “Duruşumuz daha önce de ifade etmiştik. Bölgedeki hiç kimseye bağımlılığımız yok” diyen Lavrov, “Ancak Suriye devletinin çökmesine izin veremeyeceğimize dair güçlü bir his taşıyoruz.

Çünkü Suriye devletinin alternatifi IŞİD hilafeti. Bu durumda bugün bildiğimiz Suriye'yi unutmamız gerekir” ifadesini kullandı.

Obama ve Putin'in de tam olarak koalisyon konuşması yapmadığını, ama günümüzün en yakıcı meseleleri üzerinde işbirliği yollarını görüştüklerini aktaran Lavrov, “Öncelikle Suriye konusunda herkesin mutabık kaldığı nokta IŞİD'i yenmek, IŞİD'in hilafet ilan etmesine izin vermek değil” dedi. IŞİD'in şimdiden Irak ve Suriye'deki geniş bir bölgede insanlık dışı kurallarını dayattığını hatırlatan Lavrov, Rusya ve ABD'nin bu genişlemeyi durdurma konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum