GÜNCEL Haberleri
KARATAY BELEDİYESİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Karatay Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte tarihimizin en acı olaylarından biri olan Sarıkamış Harekâtı’nın 105’inci yıl dönümü dolayısıyla bir anma programı gerçekleştirdi. Harekât sırasında donarak şehit olan 90 bin askerimizin ruhuna Karatay’a bağlı okullarda 265 hatim okunurken; Karatay Belediyesi, ilçede eğitim gören 1000 lise öğrencisine “Sarıkamış; Beyaz Hüzün” adlı kitap dağıttı. Karatay Belediyesi, kitabı okuyan öğrenciler arasında yapılan yarışmada dereceye giren 40 öğrenciyi Sarıkamış’taki anma etkinliklerine gönderecek.

KARATAY BELEDİYESİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI
PAYLAŞ
A
Haberi Oku

Karatay Belediyesi, Sarıkamış Harekâtı’nın 105’nci yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenleyerek, harekâtta donarak şehit olan binlerce askeri ve vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri andı.

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğindeki program, Ahmet Kolat Camii’nde gerçekleştirildi.

Cuma namazı için camiyi dolduran vatandaşlar, bundan tam 105 yıl önce Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Allahu Ekber Dağları’nda donarak şehit düşen askerlerimizin yanı sıra vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizin ruhlarına dualar gönderdi.

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Karatay Belediyesi’nin destekleriyle ilçeye bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerde 265 hatim okuttu. Cuma namazlarını Ahmet Kolat Camii’nde kılan Karataylı vatandaşlar, yapılan hatimlerin duasına katıldı. Cuma Namazının ardından ise Karatay Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen sahlep ikramı yapıldı.  

Öte yandan Karatay Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçede bulunan liselerde öğrenimlerine devam eden 1000 öğrenciye de “Sarıkamış; Beyaz Hüzün” adlı kitap dağıtıldı.

Kitabı okuyan öğrenciler arasında yapılan kitap okuma yarışmasında dereceye giren 40 öğrenci ise Karatay Belediyesi tarafından 3 Ocak 2020’de Kars’a bağlı Sarıkamış ilçesine gönderilecek ve askerlerimizin donarak şehit olduğu Allahuekber Dağları’nda gerçekleştirilecek anma programlarına katılacaklar.

Yorumlar (0)

Gazete Manşetleri

google reklam

Hack Haber Crack Forum